Jeff Almon and MVMTLab for tall guys

Navas Tall Man Profile: Jeff Almon och MVMTLAB Vancouver

Navas har en lång historia med MVMTLAB och dess grundare Jeff Almon. Jeff är en skicklig kiropraktor och kroppsguide, före detta CFL-spelare och skaparen av Ground Control, en funktionell meditationsövning som blandar stretching och postural omstrukturering.

Några av de tidigaste föreställningarna om Navas som varumärke tog form under Ground Control-sessioner när själva GC fortfarande tog form.

Jag tog kontakt med Jeff för att hjälpa mig att lösa några problem med axlar och rygg som (överraskningsöverraskning) härrör från en livstid av att leva högt i en kort värld. För det mesta tack vare dessa terapier och metoder lever jag smärtfritt och aktivt som alltid.

Vi började faktiskt skriva den här bloggen innan covid-avstängningen. Under den tiden kom vi att lita på Ground Control-programmet för att hjälpa oss att hålla oss friska och redo för våra andra fysiska sysselsättningar så snart avstängningen tog slut.


Berätta om dig själv/MVMTLAB med <200 ord

Jag växte upp med att bryta allt. Jag skulle vara den där ungen som skulle slå sönder mina vänners leksaker, krossa möbler, till och med slå sönder en kompis ovan jordpool. Än idag befinner jag mig i att testa styrkan hos material omkring mig. Jag blev alltid förvånad över att hitta föremål som inte är välbyggda. Men lika mycket som jag  försökte kunde jag inte bryta mig själv. Även som professionell ytterback i fotboll gick inget riktigt sönder, min kropp fixade sig alltid.

Jag är fascinerad över hur motståndskraftiga vi är. Vår klinik är designad för att fixa saker som inte kan fixas. Kronisk smärta, kronisk dysfunktion. Det finns svar på dessa frågor. Vi är här för att hjälpa dig.


MVMTLAB Vancouver

Vad är en av dina största saker som människor kan göra för att förbättra sin hälsa och effektivitet?

Nummer ett är sömn.
Nummer två är progressiv överbelastning, i träning och mental ansträngning.
Nummer tre är att inse att vi lever i en fantastisk tid. Våra förfäder har kämpat hårt för att vi ska vara i denna position. Vi måste hedra deras arbete, så sätt igång!


Vad gör du och varför gör du det på det svåra sättet?

Jag är utbildad kiropraktor men identifierar mig verkligen med "neuro-hacker". Jag hjälper människor att bryta ner skyddsmekanismer och hjälpa dem att återknyta kontakten med sin reaktiva stabilitet för att skapa en bas för styrka och kraft. Den hårda vägen är den enda vägen. Det krävs övning, fokus och motivation för att göra de stora förändringarna vi vill ha.


Vilka är dina långsiktiga mål?

Har skapat den mest effektiva idrottskliniken i Vancouver och börjat lära ut våra metoder för utövare i hela landet.

Vad har du på gång (evenemang, workshops, etc)?

Vi är värd för våra neurologiska omprogrammeringsklasser regelbundet.

Ground Control classes

Hur kan vi få reda på mer om dig?

MVMTLAB
MVMTLAB Instagram

MVMTLAB, 500 Water Street, #500, Vancouver, BC, V6B 1A1

 

Tillbaka till blogg