Aleksandar Borisov in blue tall tees by Navas Lab Apparel

Navas Tall Man-profil: Aleksandar Borisov, medicinstudent och volleybollspelare

Träffa en av våra Navas-ambassadörer!

Aleksandar Borisov står högt för self-förbättring, vänlighet, integritet!

Berätta om dig själv med <200 ord 

Jag heter Aleks, jag är 24 år gammal och går för närvarande på mitt andra år på läkarutbildningen vid UBC. Jag flyttade från Bulgarien till Kanada när jag var 8 med min familj, växte upp i Vancouver och tillbringade fyra år i Montreal för min grundexamen. Jag älskar också att spela volleyboll, både inomhus och på stranden. Jag har spelat i över 10 år nu, och det fortsätter att vara min favoritsport samt en hobby som tar för mycket av min tid. Bortsett från skolan och idrotten hålls jag sysselsatt med forskningsprojekt inom mina intresseområden - kardiologi, sportkardiologi och internmedicin och som de flesta Vancouverbor älskar jag att vandra och åka på roadtrips i vår vackra provins. För att avsluta min snabba biografi, här är några snabba fakta om mig: Jag älskar bordtennis nästan lika mycket som volleyboll, jag har en 10-årig bror (15 års skillnad) och jag har brutit ben i armen och benet , samt slet min ACL.

Hur lång är du?

6'5'' eller 196cm

Hur har det att vara lång påverkat ditt liv? Vilken är en av dina största utmaningar/lösningar?

Många klagar över lågt i tak, men jag har märkt att den största kampen är att sitta. Så många gånger kommer stolar att vara för låga och mina knän kommer att sticka obehagligt uppåt, eller så kommer stolen att vara så grunt att bara en tredjedel av mitt lår är på den, eller så kommer stolen att fästas på ett bord som också är för lågt så man kan inte ens sitta normalt i det (universitetsklassrum/prov var en mardröm när det kom till detta). Jag byggde nyligen ett stående skrivbord åt mig själv och det har varit en absolut spelförändring.

Aleksandar Borisov in blue tall t shirts by Navas Lab Apparel
Vilka är dina långsiktiga mål?

Mina långsiktiga mål är att representera Kanada i beachvolleyboll så länge som min karriär tillåter mig att, och om möjligt fortsätta tävla semi till professionellt upp till 30- och 40-årsåldern. Karriärmässigt hoppas jag kunna lära mig mer om mina favoritområden inom medicin under hela min skolgång vid UBC och fortsätta med dem efter det.

Vad har du på gång?

Jag har ett par hektiska månader framför mig när jag studerar för mina skolprov och ett av de amerikanska styrelseproven för medicin (ifall jag ska fortsätta utbildning i USA på vägen) och förbereder mig att presentera min forskning på en konferens i maj. Samtidigt tränar jag flera gånger i veckan eftersom jag hade turen att kvalificera mig för att representera Kanada och UBC vid världsmästerskapet i beachvolleyboll i Spanien i juni.

Vad betyder "Inte illa för en människa" för dig?

Det är en påminnelse om hur lätt det är att förbise hur kapabla vi alla är, och som ett resultat bli överraskad av det. Varje individ är så unik och kapabel till så mycket tack vare allt som har hänt i deras liv hittills för att göra dem till de de är.

Har du en favoritprodukt från Navas och varför?

Jag har upplevt två Navas T-shirts hittills (Crowe Tencel Tee och Crowe Microstripe Tee) och jag måste säga att båda har varit fantastiska. Passformen är perfekt för en lång och smal person och komfortfaktorn är oberörbar av något annat märke. Jag hade aldrig trott att bambumaterial kunde vara så mjukt.

Aleksandar Borisov in tall mens tall tees by Navas Lab Apparel
Vilken är din favoritmåltid för att hålla dig mätt?

Jag brukar välja snabba måltider som jag kan laga i grupp, och en av mina favoriter i den kategorin är bakad lax, ris och en grön grönsak (broccoli, brysselkål, spenat).

Hur kan vi ta reda på mer om dig?
Tillbaka till blogg