Jon Bierman in tall hoody by Navas Lab Apparel

Navas Tall Man Profile: Jon Bierman aka Dark Arps, elektronisk musiker, Vancouver BC

Berätta om dig själv med <200 ord

Jag är en 40-årig brittisk/kanadensare som bor i Vancouver, BC. Jag är en medieproduktionsgeneralist och teknisk artist med en mycket bred kompetens, djupt nedsänkt i stilen och estetiken hos futuristisk elektronisk musik. Jag kan ta itu med nästan allt som har med audiovisuell produktion att göra, inklusive fotografering, redigering, färgkorrigering, sammansättning, animerad grafisk design, 3D-modellering och PBR-rendering, partikelsimuleringar, rök, eld och vätskor, såväl som voiceover, platsljudinspelning , elektronisk musikkomposition, mixning och mastering. Som Dark Arps har jag utvecklat ett rykte i Vancouver och därutöver som en dynamisk och spännande DJ och artist med levande elektronisk musik. Jag är på en oändlig strävan efter att behålla och skaffa mig ett stort utbud av tekniska förmågor i ett försök att bli den ultimata tekniska artisten.

Hur lång är du?

6'8" / 205cm

Hur har det att vara lång påverkat dig i vardagen? Vad är en av dina största peeces om att vara lång och hur löste du det?

Det påverkar inte mitt dagliga liv på något meningsfullt sätt... åtminstone inte negativt. Det fanns en viss tid i mitt liv då jag kände mig akut medveten om min längd när jag befann mig stå i en folkmassa, och jag skulle tycka synd om människorna bakom eller bredvid mig vars personliga utrymme jag oundvikligen skulle inkräkta på. Vissa var snälla mot det, andra var oförskämda, och de verkligt modiga bad att få åka på mina axlar. Till slut bestämde jag mig för att jag inte skulle behöva be någon om ursäkt för att jag är den storlek jag är, och känslan har varit befriande.

 

Vad gör du och varför gör du det på det svåra sättet?

Jag gör musik och video. Allt jag vet har jag antingen lärt mig själv genom en ansträngande och lång process av försök och misstag, eller tack vare den fenomenala gemenskap av pedagoger och handledningsmakare som finns på internet. Tyvärr har jag aldrig haft en mentor, och min professionella utveckling har varit plågsamt långsam på grund av det. Som sagt, jag tror att detta utvecklade en djupare och mer djupgående förståelse av ämnet och ingjutit i mig ett slags robust självtillit och engagemang för problemlösning som vidmakthåller inlärningsprocessen.

Vilka är dina långsiktiga mål?

Jag önskar att jag visste. Bli berömd, turnera världen över, träffa människor och få vänner som gör konst och producerar fantastisk underhållning? Det är ungefär så specifikt som det blir. Jag har tänkt att jag skulle starta min egen design- och produktionsstudio med de produktionsförmåga jag har.

Vad har du på gång?

Jag har flera spår planerade att släppas under 2020, inklusive två EP:s och några stycken på ett par samlingar. Jag kommer att jonglera med det här med nya musikaliska skapelser och skapelser av mografer och frilansande engagemang för videoproduktion med olika kunder.

Hur kan vi ta reda på mer om dig?
https://www.twitch.tv/dark_arps - streaming tis + tors kl. 14.00 och 19.00 PST
Tillbaka till blogg