Skinny tall guy with tall bike

6'6" Tall Rider's Custom Gravel-Cross Tall cykelprofil

Bakgrund

Jag har haft några landsvägscyklar genom åren. Att åka vägen är fantastiskt. Jag älskar att känna att varje droppe energi förvandlas till framåtrörelse. Det är hypnotiskt. Det är förvånande och häpnadsväckande hur lång sträcka du kan tillryggalägga och hur många platser i din stad som tidigare bara var mörka fläckar på kartan.

Jag har också hatat många saker med landsvägscyklar. De större storlekarna passar långa ryttare så dåligt. Supersmala högtrycksdäck klagar på ens den minsta antydan till ytfel och än mindre när de åker på grus eller utanför en trottoarkant. Den traditionella roadyismens kärlek till långa tråkiga slag, ju mer obekväma desto bättre. Fast ingenting är så obehagligt som tystnaden i hissen när ditt lycratäckta skräp är i någons ögonhöjd.

Allt jag har är mountainbikes. Jag ville ha en cykel för att utforska staden men jag ville inte ha en stadscykel. Jag ville ha en cykel som kan göra enstaka ärenden men ville inte ha någon hipstercykel med fast växel. Jag visste också att jag inte var intresserad av ren roadyism. Jag ville ha något annat. Något mångsidigt som skulle vara lika bra för snabba turer runt staden som för att lägga några stora mil när jag kände för det. Jag vill kunna ge mig ut på äventyr från min ytterdörr och kunna koppla ihop parker och grus när det behövs.

Den första cykeln jag tänkte på var Rapture, en billig singlespeed cyclocrosscykel i stål tillverkad av de goda människorna på Transition bikes i Bellingham. Det är något rent med singlespeed på vägen så jag gick ner till Transition HQ i Bellingham och provade en. Jag älskade den och köpte den allra sista i XL.

Jag gillade Rapture men den passade inte bra, dess låga kvalitet på stålrör och enkelhastighet visade sig vara intressanta men begränsande för vad jag verkligen ville att cykeln skulle göra.

The Rapture var ett bra experiment, ett positivt proof of concept.
Jag var inne på något: det var dags för något liknande, men bättre.

Jag letade igenom internet efter cyklocrosscyklar och uthållighetscyklar och gruscyklar hade precis blivit en grej. Det visar sig att landsvägscykelföretag är precis som mountainbikeföretag i sin förakt för långa människor. Jag stötte hela tiden på nästan identiska cyklar med identisk geometri och ingen av dem lämpade sig för någon över 6'4".

Så jag tog geometrin från min Rapture och extrapolerade till den här anpassade titanramen som jag byggde upp med delar av mitt val.

 

Alex Sinanan tall road bike

 

Varför denna cykel?

Alternativ 1. Cykeltillverkare har heller aldrig stött på en lång person.

Alternativ 2. Cykeltillverkare inser att det inte är kostnadseffektivt att justera geometrin för varje storlek eftersom huvuddelen av cyklarna som säljs är Medium och Large. XS/S och XL+ kan bara nöja sig med dåligt passande cyklar eftersom det är ett besvär för cykelföretagen att göra något annat. Mindre eller längre ryttare är ett besvär.

Anpassad var den enda vägen att gå.

 

Tall guy Alex Sinanan on tall bike

Ram och gaffel

 • Waltly Ti anpassad väg/grus/korsram i titan 
  • 620 mm topprör för att tillåta en kortare skaft
  • Mycket däckspel
  • 71' huvudvinkel, 73' sitsvinkel, som en mountainbike från 1992
  • Rocker hoppar av så jag kunde köra den singlespeed
 • Whisky #9 kolgaffel, 15 mm genomgående axelavfall
 • Hylex hydrauliska singlepeed-kompatibla skivbromsar
 • SRAM X01 11spd drivlina
 • Spank Vibrocore 46cm fallstång. Det är inte den bredaste baren i världen men den erbjuder fortfarande tillräckligt med utrymme i trafiken och har dessa superbreda plattformar över topparna.
 • Tasis Fat Wrap - den positivt tjockaste bartejpen jag kunde hitta, producerad av en kille i Vancouver inte mindre!

  Road bike bars for a tall bike

  Varför detta är bra

  • Det är tillräckligt länge
  • Den har ett tillräckligt högt huvudrör för att inte behöva köra mer än några distanser
  • Något längre än genomsnittet bak i mitten och brant sitsvinkel betyder att jag är balanserad i vilken terräng som helst
  • Titan ger en bra följsam gång och slangdiametrarna och väggtjocklekarna är tillräckliga för att ge god vridstyvhet
  • Bra terrängprestanda men ändå snabb AF på vägen
  • Det är vackra XXL-cyklar är vanligtvis onödigt fula. Cyklar ska vara en perfekt blandning av form och funktion.

   

   

  .
  Tillbaka till blogg