Alex Sinanan eating in mens tall tees by Navas Lab Apparel

Tall Man Travels: Zuidoost-Azië

Reizen met een lengte van 1.60 meter kan raar zijn. Ik ben onlangs naar Vietnam gereisd met een tussenstop in Bangkok/Sukhothai op weg daarheen en een dag in Tokio op weg naar huis. Hier is een enigszins willekeurig verslag van leuke reismomenten en mijmeringen.

Alex Sinanan in men's tall tees by Navas Lab Apparel

Ik heb in de afgelopen 20 jaar naar 30-tal landen gereisd. Zoals voor veel mensen was Bangkok mijn eerste solo-bestemming toen ik in 2001 voor het eerst solo op pad ging. Het was toen een belangrijke bestemming, maar niets kon me voorbereiden op wat het is geworden. Ik wilde terug naar dezelfde plekken om te zien of het verleden iets te zeggen had. Hoeveel ben ik veranderd? Hoeveel is Bangkok veranderd? Ik heb mijn vriendin Amy meegenomen. Dit was haar eerste reis naar een niet-eurowesters land. Ik denk dat ieders eerste bezoek aan Zuidoost-Azië in Bangkok zou moeten beginnen.

Verpakking

Ik pak licht. Azië heeft alles wat je je maar kunt wensen, dus neem zo min mogelijk mee. Je kunt altijd kopen wat je nodig hebt en onderweg de was doen. Een rugzak van 45 liter is meer dan genoeg ruimte voor reizen in Zuidoost-Azië. Tijdens deze reis heb ik de Osprey Dupley 65 geprobeerd, wat geweldig was. Een rugzak van 45 liter kan als handbagage worden meegenomen, wat echt helpt om snel en gemakkelijk door luchthavens te komen. Geen wheelybags! Een tas die je semi-comfortabel over je schouder kunt dragen, is een uitkomst om je efficiënt te verplaatsen. Een 20L dagrugzak voor al het andere. Ik heb nog steeds meer meegebracht dan ik nodig had.

1 paar schoenen, 1 paar teenslippers, korte broeken en T-shirts was alles wat ik nodig had. Eenmaal buiten winterweer stopte ik mijn jas, hoody en spijkerbroek in een Eagle Creek Compression Sac en vergat ze. Ik droeg de hele tijd Navas microstripe-T-shirts en lange mouwen en teenslippers. Ze bleven wekenlang scherp en geurvrij.

Ik heb een paar Eagle Creek-kubussen die ik voor al het andere gebruik. 1 voor sokken en ondergoed. 1 voor T-shirts en shorts.

Licht reizen als lange man wordt ingewikkeld als je een jas of een ander paar schoenen moet meenemen. Als je meer schoenen moet meenemen, draag dan de grootste in het vliegtuig.

Packing tall guy travels
Packing items for tall guy travels
 Tde kat stond niet op de lijst. Bijna klaar, zonder kat.

Geen camera. Dit is mijn eerste reis in lange tijd zonder een goede camera. Het was een geslaagd experiment. Mijn IphoneX maakt ongelooflijke foto's en met 256 gigabyte opslagruimte zal het geheugen niet opraken. Ik maak een back-up naar Google Foto's wanneer ik wifi heb, zodat mijn afbeeldingen altijd beschermd zijn. Ik ben een functionele fotograaf met een goed oog, dus ik had altijd een DSLR bij me omdat dat nodig was om fatsoenlijke foto's te maken, maar nu is de iPhone-technologie zo goed dat ik vrij dicht bij wat ik wil met een heel stuk minder gedoe komt. Er waren een paar momenten waarop ik de vormfactor van een speciale camera graag had gezien, maar over het algemeen was ik al blij met het gebruik van de telefoon.

Over telefoons gesproken. Vrijwel elke andere plaats ter wereld krijgt een betere mobiele/dataservice dan Canada. In Vietnam en Thailand kreeg ik een simkaart voor 30 dagen met onbeperkte data voor <$20CAD. Meestal was mijn telefoon sneller dan welk wifi-netwerk dan ook waar ik lid van had kunnen worden. Geest geblazen.

Reizen met grote moeilijkheden

Ik maak een scène waar ik ook ga. Het beste wat je kunt doen, is hem omarmen en lachen. Mensen willen met je op de foto. Oude dames zijn verrast dat je bij hun straatkraam wilt eten. Ieders geest wordt opgeblazen.

Ik had niet veel problemen, alleen veel gelach. Mensen zijn geamuseerd en gefascineerd, dus het is een geweldige kans om met mensen in contact te komen, je lokale taalvaardigheid te verbeteren en nieuwe dingen te ervaren.

Tall Man travels night train to Sukhothai
 Reizen kan moeilijk zijn. Nachttrein van Bangkok naar Sukhothai.

Als je lichaam kriebelt van slechte stoelen of nachttreinen, is Zuidoost-Azië de plek voor goedkope massages.Je moet gewoon een lange hebben om de extra vierkante meters te dekken en je voeten kunnen van de tafel hangen. Nogmaals, meer gelachen:) Een geweldige massage van 90 minuten krijgen voor $ 10 is leuk. Van de tientallen massages waren deze twee spa's bijzonder ongelooflijk: in Bangkok, in Hanoi (de Omamori spa is een leerschool die blinden opleidt tot massagetherapeuten, dus het is dubbel zo geweldig). Als je denkt aan een lange massage en de plaats lijkt een beetje, uh, ongetraind, neem dan een voetmassage van 30 minuten en kijk hoe ze het doen. Er is altijd morgen.

Eten

Het is niet moeilijk om goed te eten in Zuidoost-Azië. Het is duidelijk dat noedelsoepen de grote trekpleister zijn. Ik ontdekte dat wanneer een plaats probeert tegemoet te komen aan buitenlandse smaken, het voor iedereen triest is. Ik probeer te eten waar de lokale bevolking eet. Als ik een kraam tegenkom die duidelijk populair is, zweef ik en kijk wat mensen eten. Pak dan een klein stoeltje en laat de pantomimes beginnen. "Twee" van "dat" alstublieft.

In Vietnam is pho meer een ontbijtmaaltijd, dus geweldige kraampjes zijn vroeg uit maar sluiten ook vroeg. Dan gaan ze 's nachts weer open. Banh Mi overdag is heel logisch.

Het lijkt erop dat we op veel van dit soort plekken belanden waar ze een beetje verbaasd zijn om ons te zien. Neem een ​​hap van de peper en dan een mondvol soep. Herhaal.

 Hoi An Noodles!
Vaak de enigen, altijd een avontuur. Hoi An.
Hoi An Street Food
Deze gefrituurde taco-dingen waren geweldig. Hoi An.

Er is geen tekort aan "de beste kom soep die je ooit hebt gehad" (voor $ 2!) Op vrijwel elk blok.

Alex Sinanan and tall guy problems wearing mens tall tee by Navas Lab Apparel
Fried greens in bangkok
Bereid je voor op kleine ontlasting op alle plaatsen. Mui Ne straatkraam.
Verwelkte groenten tot een cake geperst en gefrituurd.

Hanoi Soup
Van alle straatfoto's die we in Vietnam aten, was deze in Hanoi onze favoriet. 
Ze is hier als je het wilt proberen!

We maakten er een punt van om te gaan eten bij Jai Fai, onlangs beroemd geworden door Netflix-shows Somebody Feed Phil en Jay Fai. Ze is een soort koningin van Bangkok street food, verdiende een Michelin-ster in 2018, ze is 74 en kookt elke dag in haar iconische bril. Je moet om 11 uur opdagen en je naam op de lijst zetten om daar die dag te eten. Het was zonder twijfel de duurste maaltijd die we de hele reis aten. En hoewel het opwindend was om dit ding te doen waarover we online hebben geleerd, was ik niet zo enthousiast. Straatvoedsel is leuk omdat het super willekeurig is en er een element van kans en toewijding bij komt kijken als je besluit iets onbekends op straat te proberen. Het is goedkoop en leuk en verkennend. Ik volg mijn telefoon liever niet alleen om in de rij te staan ​​met een stel westerlingen.

Jay Fai Herself!
Jay Fai aan het werk!
Jay Fai List Jay Fai Meal
De beruchte lijst. Zo veel goede dingen.

Veel mensen die bij Jay Fai opduiken om op de lijst te komen, eten uiteindelijk bij de kraam ernaast. Is. Geweldig. En mensen eten daar alsof het een troostprijs is, mopperend door hun epische maaltijd van $ 2 ter voorbereiding op het hoofdevenement. Dit is te kwader trouw reizen. Die maaltijd was het belangrijkste evenement! Alleen omdat de buurvrouw niet op tv was, wil nog niet zeggen dat het eten dat niet wordt aanbevolen door internet ook niet geweldig is. Volg je eigen voeten en beleef een echt avontuur.

Ik wou dat meer mensen Bourdain ter harte hadden genomen: lekker eten is waar je het vindt.Het kan goedkoop zijn, het kan duur zijn; hoe dan ook, het is overal Open je hart om te zien wat er gebeurt. Iets kan geweldig zijn zonder dat internet je dat vertelt.

Maar als je een zogenaamde fijnproever bent en Jay Fai je de deur uit heeft gekregen en de grotere wereld in, dan ben je verdomme welkom! Ga nu rare dingen ontdekken. Het is om elke hoek. Voor elk traditioneel Thais/Vietnamees gerecht waarvan je denkt te weten, zijn er tientallen die je niet kent.

Absoluut mijn minst favoriete plek: Ban Ah/Golden Bridge

Aangepaste kleding in Hoi An

Als je een Navas-man bent en je leest deze blog, dan weet je hoe moeilijk het kan zijn om kleding te vinden. Hoi An is wereldberoemd om op maat gemaakte pakken. Dus ik heb wat kleren gemaakt en een paar schoenen. Alles wordt dichtbij gemaakt en je kunt in drie dagen in- en uitstappen (meting op dag 1, eerste aanpassing op dag 2, laatste aanpassing op dag 3).

Alex Sinanan being measure for tall size
Finished custom shoes at Friendly Shoe shop Hoi An
Meten voor aangepaste schoenen bij Friendly Shoe Shop in Hoi An Twee dagen later het eindproduct!
Alex Sinanan in mens tall clothing
Kimmy Custom Tailor Hoi An
Tough love bij Kimmy Custom Tailor in Hoi An
Kimmy's maakt ook geweldige dameskleding!

Hoi An bij de rivier is schrikbarend toeristisch. Alles ten zuiden van de straat Kimmy Tailor is de oude stad, waar het super leuk is om rond te dwalen. Hoe dichter je bij de rivier komt, hoe toeristischer het wordt. Veel gidsen die hordes mensen laten zien waar ze naar moeten kijken en wanneer ze moeten ooh en aah. We kozen ervoor om bananenrum te maken met het barpersoneel waarvan ik vrij zeker weet dat ze nog nooit eerder met klanten hadden gefeest.

Souvenirs

Dat is een goede stap in de richting van souvenirs. Elke seizoensreiziger zal je vertellen dat je geen souvenir moet kopen als je het voor het eerst tegenkomt. De kans is groot dat het in massa wordt geproduceerd en nadat je er niet effectief over hebt kunnen onderhandelen, zul je het massaal gaan zien in elke winkel waar je langs gaat.

ALS je iets ziet dat je leuk vindt, plaats daar dan een favoriet punt van Google Maps en ga verder met je dag. Als je blijft ronddwalen en dat ding komt niet opdagen, ga dan terug naar die plek en pak het.

Dit is wat ik deed in Hanoi. Ik had het idee dat ik een schilderij voor mijn huis zou krijgen. Hanoi staat vol met schilderwinkels vol doeken van allerlei soorten. En terwijl ik ze doorbladerde, ontstond er een patroon: veel thema's met veel variaties, waarschijnlijk gemaakt in een paar gigantische fabrieken. Maar ik zag wel iets aan de muur dat mijn aandacht trok - dus ik nam er een discrete foto van en liet een Google-pin vallen zodat ik mijn weg terug kon vinden naar die winkel in het doolhof van de oude stadsstraten van Hanoi. In tientallen en tientallen winkels blijkt dat schilderen nergens anders bestaat. Ik bleef aan dat specifieke schilderij denken. Dus ik ging terug en kocht het.

Hanoi Painting
Alex Sinanan tall guy traveller in mens tall t shirt by Navas Lab Apparel
Hanoi Painting Hung
Aan de muur in de winkel Opgerold in de buis Op een nieuw canvas gespannen en thuis opgehangen

Ze haalden het van het frame en rolden het op. Ik heb die verdomde PVC-bazooka bijna drie weken bij me gedragen, maar het was het waard om hem aan mijn muur te zien!

Grote afhaalrestaurants

 1. Volg je gevoel om leuke plekken te bezoeken. Als het niet in de reisgids staat, is dat vaak een goed teken. Mensen komen massaal naar plaatsen die ze getagd zien op sociale media en dan worden die plaatsen overspoeld. Een gevestigde reizigerscultuur kan je helpen om je op een nieuwe plek te vestigen, maar maakt het dan moeilijk om bij de echte cultuur te komen. Ik wil geen voedsel eten dat iemand denkt dat een westerling zou lusten.Ik wil eten wat de lokale bevolking eet!
  Het beste avontuur kan een klein ding zijn dat op straat gebeurt. Fixeren op grote bestemmingen slaat vaak de plank mis. Hoe groter, hoe bekender de bestemming, hoe moeilijker het zal zijn om die plaats te zien zoals u hem wilt zien.
 2. Gidsen zijn suggesties. Jij bepaalt wat de moeite waard is om te zien. Volg je voeten, niet de menigte van backpackers.
 3. Doe wat de lokale bevolking doet.
 4. De meeste mensen zijn vriendelijk en willen dat je het naar je zin hebt. Maar wees altijd voorzichtig.
 5. Wees voorzichtig met salades en water.
  1. Wees ijverig met water/groenten/ijs/hygiëne om te voorkomen dat u ziek wordt. Als het ijs in Vietnam een ​​holle cilinder is, wordt het industrieel geproduceerd, wat betekent dat het is gemaakt van gezuiverd water.
   We hebben een aantal opvouwbare waterflessen en CLO2-druppels meegenomen. Zo konden we in het pension helder kraanwater behandelen en elke dag een paar flesjes besparen.
.
Terug naar blog