Skinny tall guy with tall bike

6'6" Tall Rider's Custom Gravel-Cross Tall Bike Profiel

Achterverhaal

Ik heb in de loop der jaren een paar racefietsen gehad. Over de weg rijden is geweldig. Ik vind het heerlijk om elke druppel energie te voelen veranderen in voorwaartse beweging. Het is hypnotiserend. Het is verrassend en verbazingwekkend hoeveel afstand je kunt afleggen en hoeveel plekken in je stad die voorheen alleen maar donkere plekken op de kaart waren.

Ik heb ook een hekel aan veel dingen over racefietsen. De grotere maten passen zo slecht bij lange rijders. Supersmalle hogedrukbanden klagen bij zelfs de geringste hint van onvolmaaktheid van het oppervlak, laat staan ​​bij het rijden op grind of van een stoeprand. De traditionele roadyism-liefde voor lange saaie slogs, hoe ongemakkelijker hoe beter. Hoewel niets zo oncomfortabel is als de stilte in de lift wanneer je met lycra bedekte rommel op ooghoogte van iemand staat.

Ik heb alleen mountainbikes. Ik wilde een fiets om de stad te verkennen, maar ik wilde geen stadsfiets. Ik wilde een fiets die af en toe een boodschap kon doen, maar ik wilde geen hipster-fiets met vaste versnellingen. Ik wist ook dat ik niet geïnteresseerd was in puur roadyisme. Ik wilde iets anders. Iets veelzijdigs dat net zo goed zou zijn voor snelle ritjes door de stad als voor het maken van grote kilometers als ik daar zin in had. Ik wil op avontuur kunnen gaan vanaf mijn voordeur en parken en grind kunnen verbinden wanneer dat nodig is.

De eerste fiets die ik bedacht was de Rapture, een goedkope stalen singlespeed cyclocrossfiets gemaakt door de goede mensen van Transition Bikes in Bellingham. Er is iets puurs aan singlespeed op de weg, dus ik ging naar het Transition HQ in Bellingham en probeerde er een uit. Ik vond het geweldig en kocht de allerlaatste in XL.

Ik heb genoten van de Rapture, maar hij paste niet goed, zijn stalen buizenset van lage kwaliteit en singlespeeding bleek interessant, maar beperkt tot wat ik echt wilde dat de fiets deed.

De Opname was een goed experiment, een positieve proof of concept.
Ik was iets op het spoor: het was tijd voor iets soortgelijks, maar dan beter.

Ik speurde het internet af naar cyclocrossfietsen en endurance racefietsen en gravelbikes waren net iets geworden. Het blijkt dat racefietsbedrijven net als mountainbikebedrijven zijn in hun minachting voor lange mensen. Ik kwam steeds vrijwel identieke fietsen tegen met identieke geometrie en geen van hen was geschikt voor iemand langer dan 1.80m.

Dus ik heb de geometrie van mijn Rapture genomen en geëxtrapoleerd naar dit aangepaste titanium frame dat ik heb opgebouwd met onderdelen van mijn keuze.

 

Alex Sinanan tall road bike

 

Waarom deze fiets?

Optie 1. Fietsfabrikanten zijn ofwel nog nooit een lang persoon tegengekomen.

Optie 2. Fietsfabrikanten realiseren zich dat het aanpassen van de geometrie voor elke maat niet kosteneffectief is, aangezien de meeste verkochte fietsen Medium en Large zijn. XS/S en XL+ kunnen het gewoon doen met slecht passende fietsen, want het is vervelend voor fietsbedrijven om anders te doen. Kleinere of langere rijders zijn vervelend.

Aangepast was de enige manier om te gaan.

 

Tall guy Alex Sinanan on tall bike

Frame en vork

 • Waltly Ti custom titanium race/grind/cross frame 
  • 620 mm bovenbuis voor een kortere stuurpen
  • Veel bandenspeling
  • 71' balhoofdhoek, 73' zithoek, zoals een mountainbike uit 1992
  • Uitval van rocker zodat ik hem singlespeed kan draaien
 • Whisky #9 carbon vork, 15 mm steekassen met steekassen
 • Hylex hydraulische enkeltraps-compatibele schijfremmen
 • SRAM X01 11spd aandrijflijn
 • Spank Vibrocore 46 cm dropbar. Het is niet de breedste bar ter wereld, maar het biedt nog steeds voldoende ruimte in het verkeer en heeft deze superbrede platforms aan de bovenkant.
 • Tasis Fat Wrap - het absoluut dikste stuurlint dat ik kon vinden, niet minder geproduceerd door een man in Vancouver!

  Road bike bars for a tall bike

  Waarom dit goed is

  • Het is lang genoeg 
  • Het heeft een balhoofdbuis die hoog genoeg is om niet meer dan een paar afstandhouders te hoeven gebruiken
  • Iets langer dan gemiddeld midden achter en een steile zithoek zorgen ervoor dat ik op elk terrein in balans ben
  • Titanium biedt een geweldige soepele rit en de buisdiameters en wanddiktes zijn voldoende om een ​​goede torsiestijfheid te bieden
  • Geweldige offroad-prestaties maar toch snelle AF op de weg
  • Het is mooi XXL fietsen zijn meestal onnodig lelijk. Fietsen moeten een perfecte mix zijn van vorm en functie.

   

   

  .
  Terug naar blog