Alex Sinanan eating in mens tall tees by Navas Lab Apparel

Høj mand rejser: Sydøstasien

At rejse ved 6'6" kan være mærkeligt. Jeg rejste for nylig til Vietnam med et mellemlanding i Bangkok/Sukhothai på vejen dertil og en dag i Tokyo på vej hjem. Her er en lidt tilfældig beretning om sjove rejseøjeblikke og overvejelser.

Alex Sinanan in men's tall tees by Navas Lab Apparel

Jeg har rejst til 30 lande inden for de sidste 20 år. Som for mange mennesker var Bangkok min første solo-destination, da jeg tog afsted solo for første gang i 2001. Det var en stor destination dengang, men intet kunne forberede mig på, hvad det er blevet. Jeg ville vende tilbage til de samme steder og se, om fortiden har noget at sige. Hvor meget har jeg ændret mig? Hvor meget har Bangkok ændret sig? Jeg tog min veninde Amy med. Dette var hendes første rejse til et ikke-euro-vestligt land. Jeg regner med, at enhver persons første besøg i Sydøstasien bør starte i Bangkok.

Packning

Jeg pakker let. Asien har alt, hvad du kan ønske dig, så tag så lidt som muligt med. Du kan altid købe det du skal bruge og vaske tøj undervejs. En 45L-pakke er mere end nok plads til rejser i Sydøstasien. På denne tur prøvede jeg Osprey Dupley 65, hvilket var fantastisk. En 45L-pakke kan medbringes som håndbagage, hvilket virkelig hjælper med at komme gennem lufthavne hurtigt og nemt. Ingen hjultasker! En taske, du kan bære semi-komfortabelt på din skulder, er en gave til at komme effektivt rundt. En 20L daypack til alt andet. Jeg tog stadig mere med, end jeg havde brug for.

1 par sko, 1 par flip flops, shorts og t-shirts var alt, hvad jeg havde brug for. Da jeg var ude af vintervejr, lagde jeg min jakke, hættetrøje og jeans i en Eagle Creek Compression Sac og glemte dem. Jeg bar Navas microstripe-t-shirts og lange ærmer og klipklapper hele tiden. De forblev skarpe og lugtfri i uger ad gangen.

Jeg har nogle Eagle Creek-terninger, som jeg bruger til alt muligt andet. 1 til strømper og undertøj. 1 til t-shirts og shorts.

At rejse let som en høj fyr bliver kompliceret, hvis du skal medbringe en frakke eller et andet par sko. Hvis du skal have flere sko med, så tag de største på flyet.

Packing tall guy travels
Packing items for tall guy travels
 Than kat var ikke på listen. Næsten færdig, sans cat.

Intet kamera. Dette er min første tur i lang tid uden et ordentligt kamera. Det var et vellykket eksperiment. Min IphoneX tager utrolige billeder, og med 256 gig lagerplads løber den ikke tør for hukommelse. Jeg sikkerhedskopierer til Google Fotos, når jeg er på wifi, så mine billeder altid er beskyttet. Jeg er en funktionel fotograf med et godt øje, så jeg plejede at tage et spejlreflekskamera med, fordi det var nødvendigt for at få ordentlige billeder, men nu er Iphone-teknologien så god, at den kommer mig ret tæt på det, jeg ønsker, med meget mindre postyr. Der var nogle få gange, hvor jeg ville have ønsket formfaktoren af ​​et dedikeret kamera, men alt i alt var jeg glad for bare at bruge telefonen.

Apropos telefoner. Stort set alle andre steder i verden får mobiltelefoner/datatjenester til en bedre værdi end Canada. I Vietnam og Thailand fik jeg et 30-dages ubegrænset data-SIM-kort til <$20CAD. Det meste af tiden var min telefon hurtigere end noget wifi-netværk, jeg kunne have tilsluttet mig. Sind blæst.

Rejsende høje problemer

Jeg laver en scene, uanset hvor jeg går. Den bedste ting at gøre er at omfavne den og få et grin. Folk vil gerne tage billeder med dig. Gamle damer er overraskede over, at du vil spise i deres street food-bod. Alles sind bliver blæst.

Jeg havde ikke mange problemer, bare en masse grin. Folk er underholdt og fascineret, så det giver en fantastisk mulighed for at engagere sig med folk, prøve at forbedre dine lokale sprogkundskaber og opleve nogle nye ting.

Tall Man travels night train to Sukhothai
 Det kan være svært at rejse. Nattog fra Bangkok til Sukhothai.

Hvis din krop bliver knastret af dårlige stole eller nattog, er SE Asien stedet for billig massage.Du skal bare have en lang for at dække de ekstra kvadratmeter. Og dine fødder hænger måske fra bordet. Igen, flere grin :) At få en fantastisk 90 minutters massage for $10 er rart. Af de snesevis af massagebehandlinger var disse to kurbade særligt utrolige: i Bangkok, i Hanoi (Omamori spa er en undervisningsskole, der uddanner blinde til at være massage terapeuter, så det er dobbelt fantastisk). Hvis du overvejer at få en lang massage, og stedet virker lidt, øh, utrænet, så få en 30 minutters fodmassage og se, hvordan de klarer sig. Der er altid i morgen.

Spise

Det er ikke svært at spise godt i SØ Asien. Naturligvis er nudelsupper det store trækplaster. Jeg fandt ud af, at når et sted forsøger at imødekomme udenlandsk smag, er det trist for alle. Jeg prøver at spise, hvor de lokale spiser. Hvis jeg støder på en bod, der tydeligvis er populær, svæver jeg rundt og tjekker, hvad folk har det. Så tag et lille sæde og lad pantomimerne begynde. "To" af "det" tak.

I Vietnam er pho mere et morgenmadsmåltid, så gode boder er tidligt ude, men lukker også tidligt. Så åbner de op igen om natten. Banh Mi i løbet af dagen giver meget mening.

Vi lader til at ende på mange steder som dette, hvor de er lidt overraskede over at se os. Tag en bid af peber og derefter en mundfuld suppe. Gentag.

 Hoi An Noodles!
Ofte er de eneste, altid et eventyr. Hoi An.
Hoi An Street Food
Disse pandestegte taco-ting var fantastiske. Hoi An.

Der er ingen mangel på "den bedste skål suppe, du nogensinde har haft" (til $2!) på stort set hver blok.

Alex Sinanan and tall guy problems wearing mens tall tee by Navas Lab Apparel
Fried greens in bangkok
Forbered dig på små afføringer alle steder. Mui Ne gadebod.
Visnede grøntsager komprimeret til en kage og friturestegt.

Hanoi Soup
Af al den gadepho, vi spiste i Vietnam, var denne i Hanoi vores favorit. 
Hun er lige her, hvis du vil prøve det!

Vi gjorde et punkt ud af at spise på Jai Fai, som for nylig blev berømt af Netflix-shows Somebody Feed Phil og Jay Fai. Hun er en slags dronning af Bangkoks street food, hun fik en Michelin-stjerne i 2018, hun er 74 og laver mad hver dag i sine ikoniske beskyttelsesbriller. Du skal møde op kl. 11 og sætte dit navn på listen for at spise der den dag. Det var uden tvivl det dyreste måltid, vi spiste hele turen. Og selvom det var spændende at gøre denne ting, vi lærte om online, var jeg ikke så begejstret. Gademad er sjovt, fordi det er super tilfældigt, og der er et element af tilfældighed og engagement involveret, når du beslutter dig for at prøve noget ukendt på gaden. Det er billigt og sjovt og udforskende. Jeg foretrækker ikke at følge min telefon bare for at ende på linje med en flok vesterlændinge.

Jay Fai Herself!
Jay Fai arbejder væk!
Jay Fai List Jay Fai Meal
Den berygtede liste. Så mange gode ting.

Mange mennesker, der dukker op hos Jay Fai for at komme på listen, ender med at spise i boden ved siden af, som. Er. Fantastiske. Og folk spiser der, som om det er en trøstepræmie, og brokker sig igennem deres episke $2-måltid som forberedelse til hovedbegivenheden. Dette er at rejse i ond tro. Det måltid var hovedbegivenheden! Bare fordi nabodamen ikke var på tv, betyder det ikke, at maden, der ikke er anbefalet af internettet, også ikke er fantastisk. Følg dine egne fødder og få et rigtigt eventyr.

Jeg ville ønske, at flere mennesker havde taget Bourdain til sig: god mad er, hvor du finder den.Det kan være billigt, det kan være dyrt; uanset hvad, det er overalt Åbn dit hjerte for at se, hvad der sker. Noget kan være fantastisk, uden at internettet fortæller dig det.

Men hvis du er en såkaldt foodie og Jay Fai fik dig ud af døren og ind i den større verden, så fandme velkommen! Gå nu på opdagelse i mærkelige ting. Det er rundt om hvert hjørne. For hver traditionel thailandsk/vietnamesisk ret, du tror, ​​du ved, er der et dusin, du ikke gør.

Helt klart mit mindst yndlingssted: Ban Ah/ Golden Bridge

Tilpasset tøj i Hoi An

Hvis du er en Navas-fyr, og du læser denne blog, så ved du, hvor svært det kan være at finde tøj. Hoi An er verdensberømt for tilpassede jakkesæt. Så jeg fik lavet noget tøj og et par sko. Alt er lavet i nærheden, og du kan være ind og ud på tre dage (mål på dag 1, første montering på dag 2, endelig montering på dag 3).

Alex Sinanan being measure for tall size
Finished custom shoes at Friendly Shoe shop Hoi An
Bliv målt for tilpassede sko hos Friendly Shoe Shop i Hoi An Det færdige produkt to dage senere!
Alex Sinanan in mens tall clothing
Kimmy Custom Tailor Hoi An
Få hård kærlighed hos Kimmy Custom Tailor i Hoi An
Kimmy's laver også fantastisk dametøj!

Hoi An ved floden er chokerende turistet. Alt syd for gaden Kimmy Tailor er den gamle bydel, som er super sjov at vandre. Jo tættere du kommer på floden, jo mere turistet bliver den. Masser af guider, der viser horder af mennesker, hvad de skal se på, og hvornår de skal ooh og aah. Vi valgte at lave shots af bananrom med barpersonalet, som jeg er ret sikker på aldrig havde festet med kunder før.

Souvenirs

Det er et godt valg til souvenirs. Enhver sæsonrejsende vil fortælle dig, at du ikke skal købe en souvenir, første gang du støder på den. Chancerne er, at det er masseproduceret, og når du ikke har forhandlet effektivt om det, vil du fortsætte med at se det i massevis i hver eneste butik, du går forbi.

HVIS du ser noget, du kan lide, så smid et google maps yndlingspunkt der, og gå i gang med din dag. Hvis du fortsætter med at vandre, og den ting ikke dukker op, så gå tilbage til det sted og få den.

Dette er, hvad jeg gjorde i Hanoi. Jeg havde den idé, at jeg ville få et maleri til mit hus. Hanoi er fuld af malerbutikker fulde af lærreder af alle slags. Og da jeg bladrede i dem, dukkede et mønster op: masser af temaer med masser af variationer, sandsynligvis lavet på et par gigantiske fabrikker. Men jeg så noget på væggen, der virkelig fangede min opmærksomhed - så jeg tog et diskret billede af det og tabte en Google-nål, så jeg kunne finde tilbage til den butik i labyrinten af ​​Hanois gamle bydels gader. Det viser sig i snesevis og snesevis af butikker, at maleri ikke findes andre steder. Jeg fortsatte med at tænke på det særlige maleri. Så jeg gik tilbage og købte den.

Hanoi Painting
Alex Sinanan tall guy traveller in mens tall t shirt by Navas Lab Apparel
Hanoi Painting Hung
På væggen i butikken Rullet op i røret Strakt ud på et frisk lærred og hængt op derhjemme

De tog den af ​​rammen og rullede den sammen. Jeg bar den forbandede PVC-bazooka i næsten tre uger, men det var det værd at se den på min væg!

Store takeaways

 1. Følg din mavefornemmelse for at besøge sjove steder. Hvis det ikke er i guidebogen, er det ofte et godt tegn. Folk strømmer til steder, de ser tagget på sociale medier, og så bliver disse steder overrendt. Etableret rejsendekultur kan hjælpe dig med at få jordforbindelse et nyt sted, men gør det så vanskeligt at komme til den rigtige kultur. Jeg vil ikke spise mad, som nogen tror, ​​en vesterlænding vil kunne lide.Jeg vil gerne spise, hvad de lokale spiser!
  Det bedste eventyr kan være en lille ting, der sker på gaden. Fixering på store destinationer går ofte glip af pointen. Jo større, jo mere kendt destinationen er, jo sværere vil det være at se stedet, som du vil se det.
 2. Guidebøger er forslag. Du bestemmer selv, hvad der er værd at se. Følg dine fødder ikke backpacker-publikummet.
 3. Gør, hvad de lokale gør.
 4. De fleste mennesker er venlige og vil gerne have, at du har det godt. Men vær altid forsigtig.
 5. Vær forsigtig med salater og vand.
  1. Vær omhyggelig med vand/grøntsager/is/hygiejne for at undgå at blive syg. Hvis isen i Vietnam er en hul cylinder, er den industrielt fremstillet, hvilket betyder, at den er lavet af renset vand.
   Vi medbragte nogle sammenfoldelige vandflasker og CLO2-dråber. På denne måde kunne vi behandle klart postevand på pensionatet og spare et par flasker hver dag.
.
Tilbage til blog